Alle blogs

Hilvarenbeek: e-learning met Stembureaumanager een succes

10 oktober 2022 Klantervaring
Klantervaring Hilvarenbeek e-learning

Het organiseren van verkiezingen is iedere keer weer een grote en belangrijke klus voor elke gemeente. Als projectleider of projectteam komt er heel wat op je af en dan helpen goede training en tools. 

SEP maakt sinds 2013 de e-learning Verkiezingen voor stembureauleden. Deze training is inmiddels een volledige leerlijn voor diverse doelgroepen en telmethoden. Bij de laatste verkiezingen zijn ruim 30.000 stembureauleden ermee opgeleid. Voor de gemeente is het belangrijk dat alle stembureauleden goed worden getraind en aan kwaliteitsnormen voldoen. Nog belangrijker is het dat elk stembureaulid de toets haalt zodat het kwaliteitsniveau zichtbaar is. Want dan kan het stembureaulid benoemd worden en ingedeeld worden bij een stembureau. 

 

Ons pakket zorgt voor een volledige organisatie en bemensing van de verkiezingen.

– Ivar Kanters, Stembureaumanager

Integratie met Stembureaumanager

Tijd besparen en slimmer werken? Dan kan de e-learning geïntegreerd worden met verkiezingstools, zoals bijvoorbeeld Stembureaumanager. Zo heb je een volledige integratie van het organiseren van de verkiezingen met het leerproces.


Ivar Kanters van Stembureaumanager: “Ons pakket zorgt voor de volledige organisatie en bemensing van de verkiezingen. De tool neemt zowel de gemeente als de stembureauleden veel werk uit handen. Als stembureaulid kun je zelf je aanmeldingen regelen en aangeven op welke stembureau je wilt zitten. Ze kunnen er ook heel eenvoudig de e-learning volgen. Met een klik via ons portaal komen ze in de leeromgeving van SEP waar de e-learning staat. En als ze die gehaald hebben komen de resultaten naar ons portaal terug. Een gemeente heeft zo een volledig overzicht van alle stembureauleden die goed resultaat hebben behaald. We krijgen complimenten voor het gebruikersgemak en heel vaak wordt de koppeling met de e-learning als voordeel genoemd. Met één keer inloggen loopt alles geruisloos door.”

Klantervaring gemeente Hilvarenbeek: iedereen was geslaagd!

Ook gemeenten zijn enthousiast over deze integratie, bijvoorbeeld de gemeente Hilvarenbeek. Resy van Gils: “Afgelopen jaar zijn we gaan werken met Stembureaumanager en de integratie met de e-learning van SEP. Dat is heel goed bevallen. Voor stembureauleden is de e-learning goed te volgen, ze hebben allemaal een goed resultaat behaald, iedereen was geslaagd. Het grote voordeel was dat ik zelf stembureauleden kon opvoeren. En dan was het een kwestie van een mailtje sturen en dan konden de stembureauleden de e-learning volgen en kon ik vervolgens in Stembureaumanager zien wat het resultaat was. Het beviel echt heel goed, het was gebruiksvriendelijk en gemakkelijk.”

 

Bekijk hieronder de klantervaring van de gemeente Hilvarenbeek