Viva la vitaliteit

12 mei - Landelijke netwerkdag voor HRM, P&O en opleidingscoördinatoren

Kosteloos inschrijven

Viva la vitaliteit

Het programma

 

09.00 u       Inloop en ontvangst
09.45 u       Welkomstwoord Ingrid van Zeeland
10.00 u       Openings keynote Jörgen Raymann
10.45 u       Koffie en ontmoeten
11.15 u       Workshopronde 1
12.00 u       Lunch met Surinaamse broodjes
12.55 u       Activering: Viva la vitaliteit
13.15 u       Workshopronde 2
14.00 u       Pauze en ontmoeten
14.15 u       Workshopronde 3
15.10 u       Afsluiting
va. 15.45 u       Netwerkborrel

 

Tijdens de netwerkdag is er keuze uit diverse inspirerende workshops. Lees hieronder uit welke workshops je kunt kiezen.

 

Inschrijven

 

Keuze uit workshops

Tijdens de netwerkdag zijn er drie workshoprondes met keuze uit 6 workshops. Lees hieronder uit welke workshops je kunt kiezen!

Ingrid en Marieke

Workshop 

Duurzame inzetbaarheid – vitaliteit als rode draad voor werkgeluk

Werkgeluk komt niet zomaar aanwaaien. Corona, hoge werkdruk, vergrijzing en een nieuwe hybride werksituatie: stuk voor stuk beïnvloeden ze hoe je je werk beleeft. Extra belangrijk dus om zorg te dragen voor bevlogen medewerkers die de ruimte hebben om hun talenten te ontwikkelen – en zo aan boord blijven van je organisatie.

Bevlogenheid en zelfontwikkeling zijn geworteld in dezelfde basis: positieve gezondheid. Maar wat is positieve gezondheid nu precies en wat heeft het voor invloed op werkgeluk en duurzame inzetbaarheid? Ingrid en Marieke nemen jullie hierin mee.

Door Ingrid van Zeeland en Marieke de Groot

Workshop

De organisatie meenemen in permanente educatie – vrijblijvend of verplicht

Leren doen we continu, maar effectief leren vraagt om organiseren. Veel organisaties worstelen echter met de organisatie van permanente educatie. Ze stuiten op weerstand bij het veranderen van de leercultuur. Mensen geven aan de kennis al te hebben of te druk te zijn.

Hoe krijg je de gehele organisatie mee in leren? En net zo belangrijk: hoe zorg je ervoor dat het leren geen ‘moetje’ wordt, maar dat mensen leren vanuit intrinsieke motivatie en betrokkenheid? Verschillende gemeenten delen in deze workshop hun ervaringen en vertellen over hun aanpak.

Door Daphne Gengler | Adviseur Leren en Ontwikkelen 

Daphne put uit een berg ervaring in de begeleiding van leertrajecten rondom iBewustzijn. Ze weet: wil je dat medewerkers aanhaken, dan moet je de juiste snaar raken. Alleen zo wordt de inzet van een leertraject een succesverhaal.

Workshop

Vanaf de start aan de slag met permanente educatie

Een goed introductieprogramma staat garant voor snelle en efficiënte opleiding van nieuwe medewerkers. Daarnaast is het de basis voor het borgen van de organisationele leercultuur. Maar hoe pak je dit nu aan? Hoe krijg je de organisatie mee en zorg je voor een olievlekwerking? Tijdens deze workshop komen al deze vragen aan bod – uiteraard vergezeld van antwoorden.

Door Patricia Hoitink | Adviseur Leren en Ontwikkelen SEP

Met veel gedreven- en betrokkenheid begeleidt Patricia tal van overheidsorganisaties om leertrajecten te implementeren. Centraal thema daarbij: het stimuleren van intrinsieke motivatie. Met een duidelijke planning zet ze begeleidingstrajecten uit die aansluiten bij de doelen en het DNA van jouw organisatie.

Workshops partners SEP

SEP is een echte partnerorganisatie. Wij maken al onze e-learning platformonafhankelijk en we werken met veel partners samen. Drie van onze partners geven tijdens de netwerkdag hun visie op leren aan de hand van hun eigen leeromgeving:

Workshop

Visie op leren | Visma PlusPort & Visma Raet

Een duurzame leercultuur creëren én tegelijkertijd de intrinsieke leerbehoefte opwekken? In de leervisie en het het LMS van Visma | PlusPort staat deze combi centraal. Van online cursus tot fysieke training, en van werknemer tot HR en management, alle sleutelfactoren in succesvol leren krijgen er hun plekje. Zo zie je in één oogopslag hoe je organisatie zich ontwikkelt. Maar ook aan het inzichtelijk en overzichtelijk houden van alle personeelsinformatie is gedacht, daar komt Visma | Raet om de hoek kijken. In deze workshop nemen Visma | PlusPort en Visma | Raet je mee in de kijk op leren die aan de basis ligt van hun LMS en HRM software.

 

Over Marcel Peek en Lycke Runeman | Visma PlusPort & Visma Raet

Visma | PlusPort is specialist in e-learning en learning management software. Ze ontwikkelen, vereenvoudigen en digitaliseren leerprocessen. Het resultaat? Toegankelijker en aantrekkelijker leren. Werkt je organisatie al met Visma | Raet? Dan integreer je eenvoudig je HR-administratiesysteem in het LMS.

Workshop SEP Online Academy

Workshop

Visie op leren | Online Academie B.V.

De wetenschap is eenduidig: bevlogen medewerkers zijn productieve medewerkers. Maar hoe ontstaat bevlogenheid nu eigenlijk?

Volgens Wim Schuurmans is talentontwikkeling de sleutel. Het leidt tot betere prestaties, minder verzuim, bevlogen medewerkers en daarmee tot succesvollere organisaties! Met mijnLMS van Online Academie prikkelt hij medewerkers om – op basis van talent en motivatie – de volgende stap te zetten. 

 

Over Wim Schuurmans | Online Academie B.V.

Wim (1968) is oprichter en directeur van Online Academie B.V. en tevens auteur van het boek Verboden voor klanten, wij houden van fans, met als thema de 3 B’s: Beleving, Betekenis en Bevlogenheid.

Online talent manager Robert Vlekke

Workshop

Visie op leren | Online Talent Manager

Doe wat bij je past en je hoeft nooit meer te werken. Maar hoe krijg je inzicht in wat bij je past? De opkomst van het nieuwe werken en leren vragen niet alleen om zelfinzicht, maar ook om slimme tools die gebruikmaken van de beschikbare data en kennis binnen de organisatie. In het HR platform van Online Talent Manager komen deze twee zaken samen. Welke visie op leren ligt aan de basis van dit platform? In deze workshop kom je het te weten!

 

Over Robert Vlekke | Online Talent Manager 

Buiten de gebaande paden, dat is waar je Robert aantreft. Met een flinke dosis energie en creativiteit wakker hij individuele ontwikkeling aan. Het recept daarvoor? Gezond verstand mixen met de laatste inzichten in gedragsverandering en het menselijke brein. Online Talent Manager biedt een HR Tech Platform waar psychologie en IT samenkomen. Het platform biedt de mogelijkheid om talent te ontdekken, te ontwikkelen en te laten doorgroeien.

Waar? Bij SEP!

Waar? Bij SEP!

Voor het eerst in de geschiedenis van onze landelijke netwerkdag organiseren we deze dag bij ons op kantoor in Nijmegen! Graag verwelkomen we je in het SEP paviljoen. Dé plek om de sfeer en energie van SEP te beleven.

SEP Nijmegen

Scherpenkampweg 53

6545 AL Nijmegen

 

Bereikbaarheid

Het paviljoen is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

Openbaar vervoer: Vanaf station Nijmegen Dukenburg is het SEP paviljoen (Bushalte Hogelandseweg, Nijmegen) binnen 10 minuten te bereiken met bus 11 richting Beuningen Aalsterveld.

Veiligheid rondom Covid-19

Bij de organisatie van dit evenement houden we natuurlijk rekening met de dan geldende coronamaatregelen vanuit de overheid.

De aftermovie van de Landelijke Netwerkdag 2021

 

Kom je ook?

We zien je graag donderdag 12 mei bij SEP in Nijmegen!

Kosteloos Inschrijven